Kalendar :

Aktuelni Covid uslovi u Austriji, Italiji, Bugarskoj

  • 306
novost_21 © Image Copyrights Title
Font size:

Ove zime na evropskim skijalištima nas očekuju pravila koja se definišu u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Austrija - od ponedeljka 2G pravilo
U Austriji je odluceno je da od ponedeljka 08. novembra 2021. važi samo 2G pravilo, što znači vakcinisani ili prelezali u poslednjih 6 meseci.

Ne priznaje se više ni antigen, ni PCR test, a ni neutralizirajući test na antitela.

Po ovom novom, važnost zelenog sertifikata je 9 meseci od druge doze, a ko se sada prvi put vakciniše, moraće dopunski da radi PCR test čija je važnost 48h, sve dok ne isteknu 3 nedelje kada treba da primi drugu dozu.

U Austriji, pravila se menjaju shodno broju pacijenata na intezivnoj nezi.


Italija - Ulazak u gondole neće biti moguć bez kovid sertifikata
Ulazak u same gondole neće biti moguć bez kovid sertifikata, postoje i druge opcije - potvrda o preležanoj koroni ili testiranje svakih 48 sati, što je skup metod i neefikasan, kaže Adrijan Riterman, instruktor skijanja u Italiji.

Pravila čekaju i one koji će otići u Dolomite. "U Dolomitima još sve nije definisano, najverovatnije će se ski-pas svakog jutra potvrđivati ​​onlajn registracijom za svaki dan, izdavaće se imenom, prezimenom, datumom rođenja kako bi se uverili da je aktuelna kovid karta", objasnio je Tomislav Šepić, član Izvršnog odbora ISIA, iz Međunarodnog udruženja instruktora za skijanje.

A što se tiče žurki posle skijanja, navodi se da će biti sedećeg tipa, šta god to značilo.


Bugarska - Zeleni sertifikat
Bugarska se priprema za početak nove zimske sezone, a u skladu sa epidemiološkom situacijom, menjaju se i pravila.

Ministarka turizma Bugarske Stela Baltova objašnjava u kojim uslovima je zeleni sertifikat potreban, a u kojima ne.

"Prema istraživanju Ministarstva turizma, 74 odsto Bugara smatra da su uslovi za zimsku sezonu odlični. Međutim, u skladu sa pandemijom, postoji niz pravila koja treba da se ustanove u skladu sa epidemiološkom situacijom. Jedno od njih je prisustvo zelenog sertifikata", rekla je ona.

U hotelima, ovaj dokument nije potreban.

"Međutim, da biste koristili sve usluge u smeštaju i restoranima, morate da pokažete dokument o vakcinaciji, preležanoj bolesti ili negativnom PCR testu", rekla je i dodala da se ova sezona počinje tako što zeleni sertifikat nije potreban za ulaz u ski-objekte i ski-liftove.

Prema njenim rečima, zasad neće biti posebnih kovid zona ni karantinskih hotela.

SLIČNE NOVOSTI
SWEET HOME