Kalendar :

Istorija Kluba

Skroluj za pregled
Nastanak kluba

Skijaški klub “Bela Reka” osnovan je 1992. godine. U to vreme za klub su skijali bivši reprezentativci Jugoslavije: Zoran i Marko Kostić, Magdalena Kecojević, Milica i Stefan Miljković iz Brusa.

Klub je nakon višegodišnje pauze i stagniranja skijanja u ovom kraju ponovo aktiviran u maju 2021. godine na inicijativu bivšeg takmičara i reprezentativca Stefana Miljkovića.

Prvobitna ideja bila je osnažiti i podržati skijanje i usmeriti aktivnosti na par takmicara koja su, u tom momentu, pristupili klubu-Dušan i Marko Tasić, Mihajlo Miljković, Vuk Krečković, Lazar Smiljanić, Kseniji Kostic i Lana Lukač.

Da je klub odabrao pravi put i dobar stručni tim na čelu sa predsednikom Stefanom Miljkovicem, trenerima Mihajlom Djordjevićem, Strahinjom Milojevićem, Damjanom Vesovićem i prof Mićom Zorićem, pokazalu su rezultati na prvim trkama koji su ujedno i bili i motivacija drugim roditeljima da svoju decu priključe našem timu. Uspeli smo da tek priključene članove: Racka Kostića, Milu i Anastasiju Miljković, Danku Marjanović i Lenku Petrović uvedemo u takmičarsko skijanje, ali i da ih vidimo na pobedničkom postolju.

Na Državnom prvenstvu Srbije nasa deca su bila sjajna. Zlatne medalje u svojim kategorijama su osvojili: Mihajlo Miljković, Lazar Smiljanić i Racko Kostić, sto nas čini najbolje plasiranim klubom u konkurenciji u8, u10 i u12.